فرایند بسته بندی انواع گوشت

در
دسته بندی ها: صنایع غذایی

در این مقاله به صورت کامل فرایند بسته بندی گوشت را مورد بررسی قرار خواهیم داد و در مورد آن صحبت خواهیم کرد. در ادامه این مقاله در کاروپک همراه ما باشید تا به طور کامل با مراحل بسته بندی گوشت قرمز چرخ کرده، گوشت مرغ آشنا شوید. برای آشنایی با بسته بندی ماهی، مقاله فرآوری گوشت آبزیان را مطالعه نمایید.

مراحل بسته بندی گوشت قرمز تا توزیع آن

برای بسته بندی گوشت قرمز، ابتدا لاشه های گوشت در کشتارگاه ها بازرسی می شوند و توسط دامپزشک مهر تأیید سلامت بر روی آنها می خورد و لازم است برای تولید به بازار مسیرهای ذیل طی شود. لازم به ذکر است که در آخرین مرحله بسته بندی گوشت قرمز یا چرخ کرده، شما می توانید از دستگاه وکیوم خانگی نیز استفاده کنید. 

در ابتدا لاشه های گوشت به تونل سرد در 15+ درجه سانتی گراد منتقل می شوند که در این مرحله جمود نعشی صورت می گیرد، سپس لاشه های گوشت را در دمای 35- درجه سانتیگراد منجمد می کنند.

در این روند لاشه های گوسفند به صورت کامل و لاشه های گوساله به صورت تکه تکه با پلاستیک پوشانده می شوند و توسط کامیون های یخچالدار توزیع می شوند، این توزیع انتقال گوشت به مراکز فروش و سردخانه های مخصوص نگهداری گوشت می باشد.

در بعضی مواقع لاشه های گوشت بدون اینکه انجماد شوند به صورت غیر منجمد (گوشت گرم) توسط کامیون ها به خرده فروشی و مراکز مصرف منتقل می شوند. باید به دمای داخل کانتینر کامیون ها حداکثر تا 7 درجه سانتی گراد باشد. با توجه به مسافت کشتارگاه تا مراکز توزیع و مصرف دمای کانتینر تنظیم می گردد.

با افزایش دمای محیط و طولانی بودن مسیر باید دمای کانتینر کاهش پیدا کند.

از دیگر روش های توزیع گوشت، توزیع گوشت به صورت تازه و قطعه بندی شده است. در این روش لاشه های گوشت قطعه بندی شده، سپس استخوان گیری می شوند و هر قسمت به صورت مجزا در ظروف یک و دو کیلویی بسته بندی شده و در دمای 1- تا 2 درجه سانتی گراد به مراکز فروش و فروشگاه ها جهت مصرف منتقل می شوند.

جهت جلوگیری از آسیب، بسته بندی های گوشت را در سبدهای بزرگ پلاستیکی قرار می دهند تا نه تنها از آسیب به آن ها جلوگیری کنند بلکه بارگیری و تخلیه آن ها را به راحتی انجام دهند. در شرایطی که دمای حمل و نقل این گوشت ها 1- تا 1+ باشد. به مدت 15 روز می توان از آنها نگهداری کرد و در همین دما مدت نگهداری گوشت چرخ کرده بین 5 تا 7 روز می باشد.

گوشت قرمز را می توان به روش قطعه بندی استخوان گیری قطعات در داخل پوششی پلاستیکی در داخل کارتن نیز بسته بندی کرد.

پس از قرار گرفتن بسته بندی گوشت قرمز در کارتن، کارتن های حاوی گوشت را در تونل انجماد قرار می دهند تا گوشت در داخل کارتن منجمد شود.

پس از انجماد محتویات داخل کارتن، کارتن های گوشت به وسیله کامیون های یخچالدار به مراکز نگهداری، فروش و مصرف حمل می شوند. باید توجه داشت که دمای یخچال کامیون 20- یا 18- درجه سانتی گراد باشد.

مطالعه بیشتر: انواع بسته بندی مواد غذایی

خلاصه مراحل بسته بندی گوشت

  • ذبح دام در کشتارگاه
  • بازرسی و تایید سلامتی گوشت حاصل توسط دامپزشک و کارشناسان
  • انتقال گوشت کشتار به تونل سرد که دارای دمای 15+ درجه سانتی گراد (برای انجام جمود نعشی)
  • انتقال لاشه به تونل انجماد با دمای 35- انجام می گیرد تا منجمد گردد.
  • لاشه منجمد شده را با پلی اتیلن یا پلاستیک می پوشانند
  • بسته بندی گوشت آماده شده را با کامیون یخچال دار به مراکز فروش یا سرد خانه ها انتقال می دهند.

مراحل بسته بندي گوشت مرغ

فرآیند بسته بندی گوشت مرغ با بسته بندی گوشت قرمز کمی متفاوت تر است و اصولا مرغ به دو صورت فرآوری شده و فرآوری نشده ارائه می گردد.

الف) مرغ فرآوري شده
فرايند فرآوري بدين صورت است که ابتدا مرغ در سبدهاي مخصوص مرغ در پيش سردکن و يا به صورت فله اي که دماي صفر درجه سانتي گراد مي باشد در انبار موقت قرار گرفته و پس از آن با سبدهاي حمل مرغ به سالن عمليات مرغ هدايت شده و در اين سالن تمامي عمليات فرآوري صورت مي گيرد.

قطعات گوشت مرغ به دو صورت شامل مرغ با استخوان و مرغ بدون استخوان تفکيک شده و در ظروف يکبار مصرف قرار گرفته و روي ظروف يکبار مصرف با سلفون بسته بندي مي شوند، سپس توزين شده و جهت عمليات انجماد وارد پيش سردکن ثانويه مي شود و پس از نگهداري در دماي 10درجه سانتي گراد آماده عرضه به بازار (عرضه به صورت گرم ) يا نگهداري در تونل انجماد به مدت 4 ساعت و سپس نگهداري در سردخانه (عرضه به صورت سرد) مي باشند.

بقيه موارد که شامل پوست ، دل و جگر ، بال و گردن و اسکلت مرغ مي شود تفکيک شده و در سبدهايي جداگانه به بازار فرستاده مي شوند.

ب) مرغ بسته بندي (فرآوري نشده)
در صورتي که عمليات فرآوري روي مرغ صورت نگيرد مرغ را بعد از تحويل وارد سالن عمليات شده و محتويات داخل شکمي مرغ را خالي کرده و بعد از قرار دادن داخل کيسه هاي بسته بندي مرغ و توزين مرغ آن را وارد سردخانه کرده و در دماي 30 – درجه سانتيگراد آن را منجمد کرده و سپس در بسته بندي هاي تا 15 کيلوگرمي به بازار ارائه مي کنند.

امیدواریم که مقاله فرآوری بسته بندی گوشت مورد پسندتان واقع شده باشد، اگر نیاز به راهنمایی های بیشتر داشتید می توانید از طریق صفحه تماس با ما در کاروپک با ما در ارتباط باشید.